Почистиха района около късноантичната крепост "Хисарлъка"

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Под мотото „Играем чисто! “ стартира екоинициативата на BTV „Да изчистим България заедно“ на 16 септември. За поредна година Областна администрация – Кюстендил, е партньор на най-мащабната доброволческа кауза в страната.

За реализирането на инициативата на територията на областта, администрацията разпредели и раздаде на общините ваучери за гориво, предназначени за извозване на събрания по време на кампанията боклук. Ваучерите и тази година са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Областният управител Виктор Янев и екипът му избраха да почистят емблематичната за региона Късноантична и средновековна крепост „Хисарлъка“, която е паметник на културата и се посещава ежедневно от местни хора и туристи. Екипът събра отпадъците по цялата дължина на крепостната стена, както и в зелените територии около нея.

В кампанията „Да изчистим България заедно“ днес се включват и 18 училища от област Кюстендил.

Гражданите, които почистват околоблоковите пространства или паркове се призовават да оставят събрания боклук до най-близкия контейнер. А на сайта на кампанията могат да бъдат маркирани и почистените зони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK