Липсата на председател на ОбС-Благоевград, бойкотира работата на Общината

Снимка: Infomreja.bg

Нов избор предстои в петък 13-и

Липсата на председател на Общинския съвет в Благоевград е проблем, който води след себе си затрудняване на работата на цялата община.

Този неоспорим факт бе споделен още при първия фалстарт по избора на ръководител на съветниците.

Оказва се обаче, че по казуса с това дали кметът остава на поста си, ОбС също има пръст. Освен справка от Търговския регистър, такава трябва да бъде предадена и от Съвета, който след 4 неуспешни опита за избор, отново остава без председател.

В допълнение се затруднява и гласуването на важни точки – свързани с делата на общината, като например стартът на работата на депото.

На последната си пресконференция Румен Томов изрази мнение, че председател трябва да бъде избран по-бързо за да е ефективна работата на всички.

„Всеки има някакви политически амбиции, но години наред част от общинските съветници гласуваха едни решения чинно, години наред, които доведоха града до това състояние в момента. Би било добре да се огледат, да помислят и да намерят консенсус. На последните избори мисля, че имаше такъв човек, който е равно отдалечен, но не се обединиха около него. Въпрос на техен избор.“

Десетки са преписките, подготвени за гласуване.

„Дано да надделее разума“, обобщи кметът.

Равносметката до тук показва, че до момента бяха възпроизведени 8 на брой избора.

Първите два бяха на 11.11., когато Андон Тодоров и Рашко Динков бяха единствени кандидати с резултати – 20 на 15 за Тодоров на първи тур и 19 на 16 отново за Тодоров на втори тур.

Следващата сесия бе на 29.11., когато Тодоров и Динков бяха старите нови кандидати, завършили с равен брой гласове 18:18. Вторият опит бе между Динков и Любен Милев, а резултатът съответно 17:9. Броят на недействителните бюлетини бе рекорден – 15.

На Никулден съветниците се събраха празнично, за да изберат председател. Неизменната кандидатура на Рашко Динков се запази срещу тази на Тодор Велчев. С 18 на 14 гласа Динков надви.

Шестото гласуване от началото на мандата бе между Динков и Албина Анева, подкрепена от шестима срещу 15 за Динков.

Рекордът от предното гласуване бе счупен с 20 недействителни вота.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK