Лилил Шмидт гостува на песионерите от клуб „Христо Ботев“ в Кюстендил, пожела им да живеят достойно като връсниците си в Европа

Снимки: Infomreja.bg

91-годишната Лили Шмидт държа слово при откриването на клуб "Хр. Ботев" В Кюстендил.  Въпреки своята достолепна възраст, известната дарителка Лили Шмидт - почетен гражданин на Кюстендил, уважи празника по случай даването на име на пенсионерския клуб "Христо Ботев".

В препълнения до краен предел салон тя държа над 10-минутно слово за нуждата пенсионерите в България да живеят достойно като своите връстници в Европа и изрази възхищението си от хората от третата възраст за бодрия дух, който съхраняват, въпреки житейските трудности.

Лентата за откриването на вече именувания пенсионерски клуб прерязаха заедно кметът Петър Паунов, Иван Андонов и зам.-областният управител Силвия Велкова. На тържествената церемония присъстваха гости от Централния съвет на Съюза на пенсионерите 2004, гости от клубовете в Перник, Радомир и от други клубове в община Кюстендил, както и от клубове на инвалида.

Млади възрожденци от Пето основно училище "Хр. Ботев" и 74-годишният Васил Костадинов рецитираха Ботеви стихове, а детската формация "Глагорец" към Трето основно училище "Проф. Марин Дринов" накара цялата зала да запее най-обичаните български възрожденски песни. За новия председател на клуб "Ботев" Здравко Георгиев това беше първата по-мащабна публична инициатива и той получи за нейната реализация искрени поздравления.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK