Ликът на Левски краси центъра на Благоевград

снимка: Община Благоевград

С огромни транспаранти, на които е изобразен Васил Левски, осъмна днес Благоевград. Паната са разположени пред зала „22 Септември“ и освен лика на Апостола, на тях могат да се видят изписани негови мисли, както и пасажи от великото Вазово стихотворение „Опълченците на Шипка“ и Ботевото „Хаджи Димитър“. Огромните плакети покриват почти цялата лицева страна на сградата и предизвикват интереса на минувачи и граждани.

Патриотичната инициатива на Общината има за цел с лика на Левски да се респектира и да се попречи на бъдещо посегателство върху сградата и рисуването на графити върху стените и. Експозицията ще остане докато тече ремонта на залата и докато фасадата на зданието не бъде обновена.

Патриотичната инициатива е и част от многобройните начинания и мероприятия, с които се отбелязва 100-годишнината от Балканската освободителна война и Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско робство. Освен тази годишнина, на 18 юли се навършват и 175 години от рождението на революционера, идеолог и организатор на българската национална борба за Освобождение Васил Левски.

 

КОМЕНТАРИ

аз14:41 - 07.06.2012
Браво!
Вера14:02 - 07.06.2012
идеята е много добра
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK