Лифтовете и пистите над Банско заработиха, снегът-изкуствен

снимки: infomreja.bg

Лифтовите съоръжения над Банско заработиха, пистите са покрити с изкуствен сняг, най-нетърпеливите почитатели на зимните спортове направиха първите спускания, предаде БГНЕС.

Въпреки че тържественото откриване на ски-сезона на пистите под връх Тодорка е след 15 дни, съоръженията заработиха, най-нетърпеливите почитатели на земните спортове направиха „сефтето” за новия сезон. Работят кабинковата въжена линия от Банско до Бъндеришка поляна, пистите „Юлен” на Шилигарника и „Коларски път”, единият й ръкав слиза също на Шилигарника, вторият - на Бъндеришка поляна.

Скиорите и сноубордистите за сега са едва 100-ина, но съдейки по увеличения трафик по пътя към Банско, утре те ще бъдат значително повече. Първи тренировки започнаха детското ски-училище към „Юлен” - концесионера на ски-зона Банско, бегачите, не са малко и неорганизираните почитатели на ските и сноуборда.

От съоръженията работят детските влекове тип „Котва” на Шилигарника и Бъндеришка поляна, както и 6-седалковия лифт, с намиращ се на метри от горна станция на кабинката и обслужващ пистите „Юлен” и „Коларски път”. Писта „Томба” също е настлана с изкуствен сняг, но по нея не се кара, в очакване на световните знаменитости в ските, които ще открият сезона на 17 декември.

В началото на пътя към хижите „Бъндерица” и „Вихрен” днес преди обяд бяха получени новите пистообработващи машини, последна дума на техниката. Така Банско заприлича на най-известните европейски зимни курорти. Разликата е, че около пистите всичко е голо - няма го така желания от всички сняг.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK