70 делегати на отчетно-изборна конференция на ВМРО-БНД в Гоце Делчев избраха д-р Иван Канелов за свой лидер

Снимки: ВМРО

Д-р Иван Канелов, който досега бе временно изпълняващ длъжността председател на общинското ръководство на ВМРО-БНД, на проведената в Гоце Делчев отчетно-изборна конференция бе единодушно избран от близо 70 делегати за постоянен председател на червено-черните с 3-годишен мандат. 

Новината за избора на новото ръководство съобщи лично д-р Иван Канелов на нарочна пресконференция.

На отчетно-изборната конференция в Гоце Делчев присъстваха делегати от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Изборът на д-р Канелов за лидер на общинската структура стана след представения от него пълен отчет за проведените мероприятия и инициативи и за свършената цялостна работа през 6-месечния изпитателен мандат, даден му лично от лидера на партията Красимир Каракачанов, който от вчера е министър на отбраната и вицепремиер в новото коалиционно правителство на Бойко Борисов.

За секретар на ВМРО-БНД – Гоце Делчев делегатите избраха Мирослав Гамишев, а за членове на ръководния състав - Снежана Стоева - председател на женското дружество на ВМРО, Димитър Пейчев и Красимир Стоянов.

Гости на  конференцията бяха депутатът Атанас  Стоянов, историкът Иван Стоянов и други.

В анализа си народният представител Атанас Стоянов отчете, че организацията под ръководството на временно изпълняващия длъжността председател д-р Иван Канелов е била стабилизирана, с приети десетки нови членове, а постигнатите резултати както за президентския вот, така и на парламентарните избори за 44-то Народно събрание са били повече от добри в сравнение с предишни избори.

На конференцията делегатите и новоизбраното вече редовно ръководство начертаха най-важните си приоритети за мандата. Сред тях е изграждане на паметник на загиналите герои от ВМРО за свободата на България.

"Макетът на паметника е готов, предстои да внесем искане в общината за определяне на място, на което той да бъде изграден", съобщи на пресконференцията д-р Канелов.

Той допълни, че сред приетите важни дейности са още заздравяване на организацията и структурите й в четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, както и откриване на приемна за защита на гражданите при различни административни и други ситуации, която да приема нуждаещи се всеки четвъртък от 19:00 часа.

В програмата си червено-черните са фиксирали и провеждане на различни мероприятия за популяризиране на организацията, организиране на дарителски кампании и културно-просветна дейност за хора в неравностойно положение, с който ресор е натоварена председателката на женското дружество на ВМРО Снежана Стоева.

По идея на женското дружество на ВМРО и неговата лидерка в програмата място са намерили още провеждането на регионална среща на женските дружества от ВМРО в цялата Благоевградска област, провеждане на срещи-разговори и събеседвания за благоденствието на община Гоце Делчев и съседните общини, както и много други.

"Подготовката и провеждането на изборите за европарламент през следващата година и изборите за местна власт през 2019 г. също са част от приоритетите в нашата програма", обявиха новоизбраният лидер на ВМРО-БНД д-р Иван Канелов и лидерката на женското дружество Снежана Стоева, които вчера след церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев на централния площад в града поднесоха цветя и се поклониха и пред паметника на войводата в местността "Попови ливади" по случай 114 години от неговото убийство.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK