Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов: Поклон пред идеала и паметта на Пере Тошев!

На 21 април тази година се навършват 105 г. от гибелта на Пере Тошев, наречен "съвестта на ВМРО".

Идеалист мечтател, с чиста славянска душа, той се хвърля в национално-освободителна дело с ясното съзнание, че тръгва по кървав път за обединението на България.

Историците казват за него: "В Прилеп бе откърмен един от първите апостоли на македонската революция".

Той взема дейно участие в комитета на Захари Стоянов, за което е награден с орден за храброст.

Емблематични са и неговите думи: "Вярно е, че сме българи, вярно е, че нашият език е български, но нашият път води към автономна Македония".

Нека дълбоко се преклоним пред идеала и паметта на Пере Тошев, който само на 47 г. беше жестоко убит в Тиквешката Дряновска Клисура!

 

Красимир Каракачанов

Председател на "ВМРО-БНД" и депутат от 44 НС

 

КОМЕНТАРИ

109:07 - 22.04.2017
до хората: много правилно си се изразил напълно споделям мнението, и разните му там кметове дето непрекъснато ни честитят разни празници на гората и на незнам си още какво. АБЕ ВИЕ КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ И ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО,А НЕ САМО С ГЛУПОСТИ??????????????????
хората14:43 - 21.04.2017
се умориха да слушат за великите подвизи на воеводите от далечното минало,черпейки по този начин вдъхновение и претенции за актуалност и съдържателност на групата в днешно време. това непрекъснато взиране в миналото ,това движение напред с обърната глава и мислене, какво допринася за благоденствието на хората тук и сега? затова същите тези хора заминават далеч от родината ,защото тук вместо прогрес и перспектива им показват великото минало на определени герои. Забележете ,че именно посредством проекцията на това минало не малко хора съумяват да реализират своето лично благо.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK