Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите в Европа

Снимка: ГЕРБ

Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор

По сигнал на български шофьори на тежкотоварни камиони евродепутатът Андрей Новаков сезира европейския комисар по транспорт Адина Валеан за липсващи санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания. Депутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ изпрати официално писмо до комисаря с призив да бъде възстановено функционирането на тоалетни и санитарни възли, особено в кризисния момент на световна пандемия. 

В писмото си Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа.  

Транспортът и правата на българските шофьори са сред основните приоритети в работата на Андрей Новаков, който е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. През 2018 г. той беше единственият представител на европарламента, който тръгна с ТИР из Европа, за да докаже, че мерките и предложенията на ЕК в пакет "Мобилност" са неприемливи и вредни за българските превозвачи. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK