С нов училищен автобус ще пътуват учениците от община Банско

Снимки: ГЕРБ - Банско

Радвам се, че този проблем намери своето решение, коментира Александър Мацурев

Вторият срок на учебната година в община Банско започва с нова придобивка. Учениците от общините Якоруда и Белица, които учат в професионалните гимназии в Банско, вече ще пътуват с чисто нов 36-местен автобус.
Той отговаря на най–високите изисквания за превоз на ученици, уточнява експертът по образование към Община Банско Иванка Бонкина. Автобусът е предоставен на община Банско от МОН с активното съдействие на народния представител Александър Мацурев.

„Благодаря на министър Красимир Вълчев за спазения ангажимент от негова страна. По този начин децата от общината вече ще пътуват до училище с комфортен транспорт.

Радвам се, че този проблем намери своето решение. Спокоен съм, че  достъпът до образователните институции и за учениците от по-отдалечените места е гарантиран”, коментира Александър Мацурев.

Той припомни, че Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) стартира ежегодния конкурс за 2020 г. в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“. Допустими бенефициенти по него са общини, кметства,  кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие.

„Като член на парламентарната комисия по околна среда и водите работя активно за подобряване и надграждането в България и региона. Ето защо искам да призова за сериозна активност от страна на допустимите бенефициенти от област Благоевград”, каза още народният представител.

Според Александър Мацурев тази кампания е много добра възможност за изграждане и реализиране на полезни проекти и инициативи за хората в населените места в Благоевградска област, като така регионът ще стане по-добър и водещ и в този сектор.

Старите автобуси, с които се превозват учениците до Банско, ще бъдат ремонтирани и приведени в състояние, отговарящо на изискванията за превоз на деца.
Предстои доставката на още един нов училищен автобус, който ще покрива линията Филипово - Места – Добринище – Банско. Над 70 са децата от тези населени места, които учат в четирите средни училища в общинския център – СУ”Неофит Рилски”, Лесотехническата гимназия, Гимназията по туризъм и

Гимназията по електроника и енергетика.

Ръководствата и на четирите училища имат амбициозни намерения за подобряване на материалните бази и учебните програми с цел привличане на повече ученици. Община Банско активно подкрепя инициативите на училищните ръководства. Осигуреният транспорт с нови и модерни автобуси е крачка в реализирането на целите на общинското ръководство в сферата на образованието.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK