Михаела Крумова връчи два плакета „Почетен гражданин на Кюстендил“

Снимки: Infomreja.bg

Съветниците в Кюстендил избраха Светослав Василев за временно изпълняващ кмет

Общински съвет – Кюстендил, в лицето на председателя Михаела Крумова, връчи официално плакетите "Почетен гражданин на Кюстендил" на арх. Юлий Фърков и Оля Архипова, дъщеря на шофьора Румен Архипов, който спаси живота на ученици в последните секунди от живота му.

"Всички познавате г- н Фърков, знаете какво е направил за града, за неговата дейност в полза на обществото. За мен е изключителна чест и удоволствие да Ви връча този плакет", каза Михаела Крумова по време на проведената днес последна общинска сесия в този състав.

От своя страна арх. Фърков благодари за оказана му чест и цитира думите на Дордж Оруел: Който владее настоящето, владее миналото. Който владее миналото, владее бъдещето.

Почетен плакет беше връчен и на Оля Архипова, дъщеря на Румен Архипов. Преди близо година мъжът почина, докато шофираше училищен автобус с деца.

В последните секунди от живота си Архипов успя да натисне спирачката и да предпази всичките 12 деца от жесток удар в бетонна стена.

„Благодаря на човеците, които станаха съпричастни с неговата постъпка, с неговия избор, засвидетелстваха уважение и почит към него и респективно към семейството. Благодаря и на тези, които предпочетоха да останат в страни. Не зная дали след време някой от вас ще се сеща за достойната му постъпка, но той беше нашият герой и приживе”, каза Оля Архипова.

По време на днешната сесия бе единодушно гласувано зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев да бъде временно изпълняващ длъжността кмет по време на предизборната кампания.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, кметът Петър Паунов влиза в надпреварата за кметския пост, като до този момент той беше на чело на общината в продължение на 3 мандата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK