Лидерът на "Атака" в Гоце Делчев детрониран, обиден излиза от политиката

Георги Чолаков, снимка: infomreja.bg, архив

Цялото ръководство на общинския сбор на „Атака” заедно с досегашния лидер Георги Чолаков в Гоце Делчев напуска Волен Сидеров.

Димитър Богданов, Цветан Иванов, Петър Попов и Ангел Линдарев напускат заради скандал, инспириран точно преди изборите от областното и централното ръководство. Според потърпевшите по този начин се цели прочистване на неудобни хора.

Те са категорични, че подобни процеси текат в структурите в цялата страна. Около това мнение се консолидират и повечето членове на партията, които седем години заедно с координатора Георги Чолаков работят за „Атака” и Волен Сидеров. Гоцеделчевският общински сбор се смяташе за една от най-силните структури в Пиринско.

От снощи обаче организацията е в процес на разпад заради изненадващото появяване на неврокопчанина Петър Кръстилов с пълномощно, издадено лично от Волен Сидеров. Така се оказа, че той застава на председателското място и сменя досегашния председател Георги Чолаков. Като нов лидер на партията, Кръстилов е упълномощен да преговаря за състава на РИК в Гоце Делчев за предстоящите парламентарни избори на 12 май.

„ Седем години Волен Сидеров не намери време да дойде в Гоце Делчев, въпреки многократните ни покани и причината бе, че не обичал да посещава смесените региони.  Седем години работим на обществени начала, а областният лидер Илиян Тодоров и жена му са на заплата, която им се дава от партийната централа. В същото време ние тук събираме пари да покриваме всички разходи. И защото не си мълчах и бях критичен, измислиха куп причини, за да ме отстранят. Обвиниха ме дори в близки отношения с кмета Владимир Москов, което не отговаря на истината”, коментира пред ИНФОМРЕЖА Чолаков.

Той обяви, че за втория тур на местните избори от централата на „Атака“ им спуснали нареждане, според което структурите по места сами да преценяват кои от кандидатите да подкрепят.

По думите на Чолаков, тогава той лично уведомил бившия депутат Огнян Тетимов, че след обсъждане членовете на партията взели решение да подкрепят Москов. „Нищо не съм направил зад гърба на областното и централното ръководство на ПП „Атака“, но нека кажет те с какво ни подкрепиха“, сподели обиден от стеклите се обстоятелства Георги Чолаков.

Той бе категоричен, че още тази вечер ще предаде ключовете на новоназначения председател Петър Кръстилов. Лично за себе си Чолаков коментира, че напуска политиката и ще се занимава с частен бизнес.

Активните членове на „Атака“ в Гоце Делчев са 40. „Бил съм общински съветник и твърдя, че всички сме работили честно и почтено за партията, без задкулисни договорки. Не мисля, че Петър Кръстилов е човекът, който ще докара повече гласове за „Атака“ на предстоящите избори“, смята детронираният местен лидер.

За Кръстилов в града се знае, че преди години се завърнал от САЩ, където бил на работа. Преди време е бил член на ръководството на СДС в Гоце Делчев.

Областният лидер на „Атака“ Илиан Тодоров потвърди, че снема политическото доверие от лидера на общинската организация Георги Чолаков заради отказа му да прилага на местно ниво политическите цели и задачи, поставени му от партията, както и за близките му отношения с градоначалника Владимир Москов.

„Преди референдума за АЕЦ „Белене“ да бяха изгонили неудобните, та да звучат по-правдоподобно обвиненията им за близостта ми с кмета на Гоце Делчев. Като забраняват от „Атака“ контакти с червени кметове и членове, защо партията на Волен Сидеров се коалира с БСП на референдума? Не изключвам подобна коалиция и след изборите. Истината е, че когато дойдат парламентарни избори, винаги се намират мераклии да правят списъците за СИК и да получават заплати като членове на Районната избирателна комисия“, добави Чолаков.

Той уточни, че преди седмица Илиан Тодоров бил в Гоце Делчев и правел списъци с личните данни на членовете, като пропуснал да спомене, че не е доволен от председателя и от работата на местната структура.

Преди години по същия начин бил отстранен и предишният председател на „Атака“ в Гоце Делчев – Кирил Стойков, а преди месеци бил смнен и координаторът в Сатовча, припомниха привърженици на партията в Гоце Делчев.

Скандалът в редиците на „Атака“ в Гоце Делчев се случва три дни преди крайния срок за регистрация на депутатските листи. До момента партията на Волен Сидеров все още не е обявила своята за Първи многомандатен избирателен район – Благоевград. В Гоце Делчев се спряга името на Петър Кръстилов за евентуален кандидат-депутат.

 

КОМЕНТАРИ

аз22:29 - 05.04.2013
АЗ, НО НЕ ПРИ ТЕЗИ ОбСТОЯТЕЛСТВА
Кери16:55 - 05.04.2013
Кръстилов е умен и сериозен мъж.Как се е заблудил така?Атака не знае е .Какво нормално нещо са направили?Кой нормален човек ще си даде гласа за Атака?
12312:42 - 05.04.2013
До леле 2 : ПРЕДСТАВЯМЕ СИ!!! Този е доста по- интелигентен от кмета , зам. кметовете и депутата взети заедно!!! Като не познавате хората - не коментирайте!
леле 223:07 - 04.04.2013
Представяте ли си ....този - депутат ??

FACEBOOK