Лидерска среща за името на Македония - Заев очаква подкрепа

Зоран Заев, снимка: БГНЕС

Зоран Заев се надява на днешната лидерска среща в Скопие да постигне консенсус по договорения вариант за името на Македония.

В 14.00 ч. българско време, в Клуба на депутатите, македонският премиер ще информира политическите лидери на страната за хода на преговорите с гръцкия му колега Алексис Ципрас в София, предаде БГНЕС.

В лидерската среща ще участват президентът на страната Георге Иванов, председателят на парламента Талат Джафери, лидерът на опозицията Христиан Мицковски.

Пред журналисти Заев заяви, че македонската и гръцката страна се намират в крайната фаза от преговорите и че са близко до едно от предложенията за разрешаване на дългогодишния спор. Той отказа да отговори на въпроса дали този вариант се отнася за "Илинденска Македония".

"Не е редно да съобщавам каквото и да било преди да информирам президента Иванов, председателя на парламента Талат Джафери и лидера на опозицията Христиан Мицковски", аргументира се Заев.

Според него решението ще сложи точка на този въпрос, така че никога повече в бъдеще да не възниква проблем с името.

Македонският премиер се надява да се постигне консенсус и да получи подкрепа за водените преговори. Заев направи изявлението в гр. Струга след завръщането си в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK