Лидерката на ГЕРБ Якоруда Ваня Гатдерова обвини кмета Кафелов в репресия

Даниела Савеклиева, Бойко Борисов и Ваня Гатдерова, снимки: infomreja.bg

Лидерката на ГЕРБ в Якоруда Ваня Гатдерова обвини кмета Нуредин Кафелов в политическа репресия.

Според твърденията на Гатдерова, която е общински съветник и бивш кандидат-кмет, единствено тя не е получила възнагражденията си за участие в общински сесии.

В петък сметките на всички съветници в Якоруда били захранени с пари за 5 заседания, за всяко по 69 лева. Гатдерова обаче с изненада установила, че няма превод.

Касиерката в Общината й обяснила, че разпореждането било на градоначалника, тъй като не си била платила данъците.

„Това не е вярно. Нямам и стотинка задължения към общинската хазна“, коментира пред ИНФОМРЕЖА съветничката от ГЕРБ, която бе категорична, че репресията спрямо нея е на политическа основа.

Според Ваня Гатдерова причината била, че тя системно опонирала на Нуредин Кафелов при вземане на решения от Общинския съвет. „На последната сесия гласувах срещу предложението на кмета да се вдигнат местните данъци и такси и да се увеличат двойно наемите на общинските имоти", допълни тя.

Гатдерова сигнализирала за проблема и областната лидерка на ГЕРБ Даниела Савеклиева. На празнична пресконференция днес Савеклиева показа документите за платени данъци на Гатдерова и се зарече да провери случая.

„В Община Якоруда не делим общинските съветници по партиен принцип“, заяви председателката на местния парламент Мердие Осман, която бе категорична, че всички съветници са получили пълния размер на възнагражденията си.

 

КОМЕНТАРИ

ххх12:14 - 09.02.2014
Колгото и да се снимаш с Бойко ти си си все същата лицемерка и двуличница.Познаваме ти от Радио възел ЯКОРУДА ХАХА, от читалище Светлина та та всичкото отгоре буташ и щерките и зетьовете и от завода са хляб в който продаваш студени закуски и 2-3 жеи ти прислугват и те четкат да имаш самочуствие.Скоро научих че си искала да умираш че не е станала далаверата с Читалището.Мислиш се за многа праведна и се разпореждаш ,ама ако съм като теб ще ме е срам да вляза там.Знаем какви работи вършиш.Сигурно доста си заборчняла за да те ядосо това ,че не си получила пари от Герб.Ти ако си голяма лидерка каквато се представяш и на която вярват шепа хора ще работиш без пари.
Асланов10:39 - 31.12.2013
Ами Ваничка,нали обгрижваше Нурединчо,ухажваше го,сега дойде време разделно и..... лош е.....Няма "кихане" в чинията,няма царските кихания, а и...Нуредина киха на дрги васали!А и както казват-интереса клати...феса!Пиехте си кафето,хапвахте си рахат локум,ами сега???Иди му целувай ръка,сложи му се ,и той може би ще те пожали.И не забравяй,че такива "услужливи"хора като теб мадам, го докараха този безочлив кретен,да се гаври с всичко що е свястно!
Тя09:55 - 30.12.2013
Однажды в студеную, зимнюю пору чия-то пиписька прилипла к забору. Уж он лягался, уж он -то брыкался, потом убежал, а пиписька осталась.
11118:09 - 29.12.2013
Bashev meteq no Aliosman si nazna4ava kroti4ko bra4edite ot GERB. Predi Djasi sega 4uh 4e i Zdravko nenormalnika 6te nazna4ava. Soprite go g-n Ba6ev.

FACEBOOK