ЛИДЕР залага на туризма, иска легализиране на проституцията

снимки: infomreja.bg

Активисти на ПП ЛИДЕР в Пиринско обявиха развитието на туризма за един приоритетите на партията и предложиха проституцията да се легализира със закон. Това стана по време на кръгла маса под надслов "Тенденции и перспективи за развитието на туризма", която се проведе в конферентната зала на хотел „Кристо“ в Благоевград.

Освен домакините - организационния секретар на ЛИДЕР Петър Петров и областния координатор и общински съветник от ЛИДЕР в Благоевград Злата Сотирова, във форума взеха участие представители на местната власт, хотелиери и ресторантьори от областта, представители от академичната общност, граждани.

„От 10 години Петрич и Сандански се славят като Меката на секстуризма. Ако ЛИДЕР влезе в следващия парламент ще предприемем мерки за узаконяване на най-древния занаят. Така ще се изчисти името на България като страна с най-евтин алкохол и най-евтини момичета и ще се увеличат приходите в държавата“, мотивира се лидерът на партията в Струмяни – Величка Трайкова-Дачева.

Тя даде пример с Холандия, където след сеанс жриците на любовта предоставят на клиентите си касов бон.

Председателят на ПП ЛИДЕР Кънчо Филипов заяви, че развитието на икономиката на България минава задължително и през развитието на туризма. "Днешният форум е част от инициативата на ПП ЛИДЕР и ПП НИЕ - "Да съживим България," която стартирахме през есента на 2012 г.  Тя се опира на развитието на 3 основни стълба: селското стопанство, туризма и енергетиката“, поясни той.

Филипов отбеляза, че съживяването на туризма би довело до съживяване и на селското стопанство, като даде да пример, че определена част от храните - плодове, зеленчуци, мляко, сирене и други, задължително да бъдат предлагани от български производители в хотелите и заведенията за хранене.

Аналогичен би могъл да бъде и подходът в спа и балнеоложкия туризъм, където да се предлагат български козметични продукти. "Най-важното днес е да чуем проблемите на хората, на представителите на бранша и да изработим заедно конкретни решения, които ще залегнат в управленската програма на ПП ЛИДЕР," подчерта Кънчо Филипов.

Зам.-председателят на ПП НИЕ Борис Ячев предложи конкретни мерки за подобряването на туризма в областта. На първо място той посочи удължаването на сезона чрез обогатяване на туристическия продукт чрез фолклорен, етнографски, исторически, религиозен туризъм. Също така изтъкна възможностите за съчетаване на ски с балнеоложки и спа туризъм.

Според Ячев именно туризмът е една от водещите перспективи за развитие на област Благоевград.

Като допълнение организационният секретар на ЛИДЕР Петър Петров заяви, че туризмът трябва да се отдели в отделно министерство, което да създаде условия за гарантиране на целогодишен туристически поток.

"Необходимо е задължително да се подобри рекламата и промотирането на България като атрактивна туристическа дестинация, но и да се подготвят квалифицирани кадри с цел подобряване на обслужването на туристите. От партия ЛИДЕР настояваме и за възстановяване на системата на детските лагери," посочи Петров.

По време на срещата презентация по отношение на тенденциите и развитието на туризма и неговите силни и слаби страни направи д-р Любомира Гръчка - главен асистент в кадетра "Туризъм" в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Със свое експозе в разговора се включи и общинският съветник от Благоевград Илко Стоянов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

BOJIK do penka21:02 - 04.03.2013
To kaka Zlata nal si e ot zanaiata iska da lagalizira,shtoto ako otpane ot obshtinata,tova e edinstvennoto koeto go moje.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK