Лидер на протестите в Гърмен покани ромско семейство в своя къща

снимки: infomreja.bg

Протестиращите в Гърмен получиха папка с документи, съдържащи отговорите на отправените им към институциите  и общинската администрация 14 въпроса по казуса с ромите.

С писмо по надлежния ред Инициативният комитет е поискал достъп до въпросната информация, която е предоставена и след заплащане на съответните такси.

Става въпрос  за данни за движението на адресните регистрации в  ромския квартал „Кремиковци” за  последните 15 години, през което време населението в гетото се е увеличило значително. Другото питане е свързано с начина, по който на хората са продавани земеделски терени.

По този начин протестиращите искат да развенчаят  веднъж за винаги истината относно установения статут на ромите на територията на местността „Падарката”, тъй като отговорите, които до сега са получили, са  били разнопосочни и незадоволителни.

На днешното  гражданско неподчинение полицията осуети опитите сградата на кметството в Гърмен да бъде блокирана.
Затова протестиращите решиха символично да пресекат многократно пешеподната пътека пред Общината.

Междувременно стана известно, че Иван Байрактаров от Инициативния комитет е предложил на семейството на  Виктор Огнянов от ромския квартал „Кремиковци”, което остана без покрив на главата, да се настани в негов имот в Гърмен.

От ромския квартал  потвърдиха предложението на Байрактаров, но признаха, че поканата не е приета.

 

Иван Байрактаров
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK