ЛИДЕР и НИЕ: Служебното правителство трябва да редуцира социалното напрежение

снимка: Пресцентър ЛИДЕР

"Основната задача на служебното правителство е да редуцира социалното напрежение. Не с бляскави обещания и емоционални фрази, които не означават нищо, а с ПРАГМАТИЗЪМ. Ключовата дума, която може да опише и причините, и решението на тежката ситуация в страната, е ИКОНОМИКАТА". Това заявиха от ПП ЛИДЕР и ПП НИЕ по време на пресконференция на тема "Основните приоритети пред служебното правителство според  ЛИДЕР и НИЕ."

Според тях основният приоритет на служебното правителство трябва да бъде даване на старт на процеса по съживяване на българската икономика. То трябва да си даде сметка, че в българския бизнес, българското предприемачество е силата, която може да изведе България от кризата. Да върне хората от улиците на работните места, които изгубиха по време на кризата, категорични са от двете партии.

"Основните задачи пред служебния кабинет според нас са:

   1.   Държавата трябва да се разплати с фирмите, на които дължи средства – това е единствената правилна стъпка, която би дала глътка въздух на българския бизнес. Заедно с това да се гарантират изплащането на пенсиите и социалните добавки. Ако бюджетът не разполага с достатъчно средства, може да се помисли за заем, но той трябва да се разходва  в реалния сектор, за да задвижи икономическите процеси.

   2.   Максимално ускоряване на темповете за възстановяване на ДДС.

   3.   Намаляване на такса пренос за производителите на енергия (поне за износ). Това ще отвори икономическите перспективи в сектора и ще рефлектира върху цялата българска икономика. По – добре в НЕК да влязат малко средства от ниски такси, отколкото никакви средства от високите такси в момента.

    4.  Правителството да се занимава с управление, а не с кадруване. Да се запази администрацията, за да могат политиките да станат факт. Добра или лоша, при наличието на воля и решителност от страна на правителството, тя може да свърши поставените конкретни задачи. Реформите и промените в администрацията да бъдат започнати от следващото правителството, а не от служебното.

     5.  Да изработи категорична позиция относно готовността на страната ни за членство в Шенгенското пространство и да признае пред европейските ни партньори, че се нуждае от допълнително съдействие за изпълняване на всички критерии,а не да разчита на "приятелски връзки," както досега.

"Естествено, че очакваме служебното правителство да осигури условията и да гарантира провеждането на честни и демократични избори. Но никакви демократични процедури няма да помогнат, няма да нормализират ситуацията, ако в центъра на националната политика на служебното правителство не се постави икономиката.  Всичко останало е празнословие", обявиха още от ПП ЛИДЕР и ПП НИЕ.

 

КОМЕНТАРИ

НИКИ16:58 - 15.03.2013
САМО ЗЛАТА И БИСЕР ,ТЕ ОЩЕ ОТ СЕГА КОПУВАТ ГЛАСОВЕ. ЗЛАТА И ДЕПУТАТ ХА ХА ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12316:37 - 12.03.2013
dolu gerb
12316:34 - 12.03.2013
somo lider
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK