Лични и обществени казуси поставиха граждани по време на изнесена приемна на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска

Снимки: Пресцентър

 Множество лични и обществени казуси бяха поставени от граждани по време на приемен ден на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Депутатът организира изнесена приемна в най-голямото по население село от община Дупница - Яхиново. На приемния ден присъства и кметът на Яхиново Софка Скоклева.

Граждани търсиха за съдействие народния представител от ГЕРБ най-вече по свои лични проблеми. Един от тях бе да се окаже помощ във връзка с процедурата от ТЕЛК за загубена работоспособност на тежко болен човек. Чеканска откликна веднага на молбата и се свърза с компетентните институции, за да се разреши по възможно най-бързия начин казусът.

Пред Радослава Чеканска бяха поставени и редица обществени въпроси, касаещи инфраструктурата и благоустрояването в Яхиново. Бяха направени оплаквания относно състоянието на водопроводната мрежа. Честото запушване на канализацията на една от улиците в селото също бе поставено като проблем. Депутатът веднага сигнализира компетентния за това орган.

По време на приемната, възрастни хора се оплакаха от това, че имат близо 40-годишен трудов стаж, а вземат минималната пенсия. Те изказаха мнение, че не е справедливо хора с минимален или без трудов стаж да вземат същата пенсия като тях. В тази връзка поискаха иницииране на законодателни промени. Радослава Чеканска пое ангажимент да постави въпроса пред съответната комисия.

След приемния ден, кметове и на други малки населени места от община Дупница поискаха народният представител от ГЕРБ да проведе приемна при тях. Чеканска обеща да организира изнесени приемни в колкото е възможно повече села, за да улесни гражданите да поставят своите питания и проблеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK