Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека" бележи вековния юбилей на благоевградския театър

Снимка: ДТ - Благоевград

100 години от създаването на Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград

На 24 октомври Драматичният театър "Никола Вапцаров" в Благоевград стартира програмата от събития, посветени на своя стотен юбилеен творчески сезон, с неконвенционален спектакъл, събиращ в общ екип режисьорите Тея Сугарева, Боян Иванов и Стайко Мурджев.

"100-годишнината е време, в което трябва да се погледне назад, но и да се начертаят пътищата за бъдещо развитие" - това е основният мотив, който води екипа на театъра през юбилейния сезон.

Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека" е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър "Никола Вапцаров" оттук нататък: силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез силен театрален език. Сценографията и костюмите са на Юлияна Войкова-Найман. Музиката - на Христо Намлиев.

В представлението участва цялата трупа на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - от най-новите попълнения в нея до доайените на театъра. Общата работа на няколко поколения актьори и на постановъчния екип, съставен от доказани професионалисти, обещават ярко театрално събитие.

Най–голямата културна институция в Югозападна България ще отбележи своя юбилей заедно с бивши и настоящи служители на 24 октомври, от 19:00 ч., в голямата зала на театъра.

Билети за събитието към момента не се продават, но при възможност за свободни места, ще бъдат обявени и пуснати в продажба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK