Лесовъди от Кюстендил, Перник и Благоевград с протестно автошествие

Снимка: Infomreja.bg, архив

Сдружението на лесовъдите и предприемачите в горския сектор от Югозападна България "ФОРЕСТ БГ" организира протестно автошествие с приемане на декларация. Протестът е под надслов "За прозрачно управление и защита на работещите в горския сектор" и ще се проведе на 23 ноември от 12.00 до 14.30 часа.

Колоната от автомобили ще потегли от входа на град Кюстендил -  Дупнишко шосе. Крайната точка на автопохода е село Жиленци.

Своето недоволство ще изразят лесовъди, предприемачи и горски работници от областите Перник, Кюстендил и Благоевград.

Ето и исканията им:

- Прозрачно  и предвидимо управление на горския сектор.

- Защита авторитета и правото на достоен труд на работещите в горите.

- Диалог с браншовите организации.

- Преразглеждане на разрешителните режими, както и правомощията на контролните органи извън ИАГ. Работеща и материално обезпечена горска администрация.

- Справедлива ценова политика с акцент към регионалното развитие. Спиране на неаргументираното покачване на цената на дървесината, засягащо директно крайния потребител.

- Оттегляне на последните изменения на подзаконовите нормативни документи, въвеждащи дискриминационни условия към фирмите работещи с дървесина, водещи към покачване на цента на дървесината и непосилни рестрикции към потребителите .

- Спиране на създадения изкуствен дефицит на дървесина на пазара, водещ до висок корупционен натиск върху всички субекти от бранша.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK