Кметът на Разлог връчи наградите в конкурса „Да знаем и помним подвига им“

Снимки: Община Разлог

Инж. Красимир Герчев връчи наградите в конкурса „Да знаем и помним подвига им“.

Исторически музей-Разлог, организира конкурс за детска рисунка на тема: ,,Да знаем и помним подвига им”. Конкурсът е посветен на 140 години от Кресненско-Разложкото въстание и 115 години от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Той има за цел да провокира интереса и да насочи вниманието на децата, подрастващите и обществото към събитията от 1878 г. и 1903 г.
„Участие в надпреварата взеха изключително много деца както от община Разлог, така и от цялата страна. За мен е удоволствие да обявя, че нашият конкурс се превърна в национален“ – коментира директорът на музея г-жа Христина Манова.

Първото място, в категория от 7 до 12 години, завоюва Павел Стефанов от школа „Арт“, град Попово.

Селен Наимова от школа „Арт“, гр. Попово и Росица Черешарова от НУ „Яне Сандански“, гр. Разлог, си поделиха второто място.

Третото място също е разделено между Христиана Неофитова и Цветиана Манова, възпитанички на НУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Разлог.

В категория от 12 до 18 години златото грабна Мартин Невянов от гр. Карлово, а среброто отиде при Ивона – Сияна Станева от школа „Арт“, гр. Попово.

С бронза се окичи Евгения Гарабийска от Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK