Лекарства за 100 000 лева са откраднати от аптека „Марешки“ в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Лекарства за близо 100 000 лева са откраднати от аптека „Марешки“ в Благоевград, научи ИНФОМРЕЖА.

След крупната кражба в търговския обект са останали само бинтове и марли.

Задигнат е и наличният оборот от 12 000 лева.

Както ИНФОМРЕЖА писа, обирът е станал в нощта срещу понеделник, а сигналът е подаден в полицията в 7:45 часа вчера, когато служителите отворили обекта и установили, че той е празен.

Крадците са проникнали в помещението като разбили входната врата. Обезвредили СОТ-а и необезпокоявани от никого успели да отмъкнат цялата стока. 

Огледът на местопроизшествието продължи до късния следобед вчера.  

Аптеката се намира на улица "Славянска", в района на поликлиниката. Тя е от веригата "Марешки". Слухове обаче твърдят, че от няколко месеца варненецът Веселин Марешки изоставил фармацевтичния си бизнес и разпродал или отдал под наем аптеките си в страната. 

Наскоро аптеката се преместила в съседно помещение. По тази причина все още не била заредена напълно. 

Буди недоумение голямата сума, която е била съхранявана в обекта във въпросната нощ. Според вътрешните правила, в касата не е трябвало да има повече от 200-300 лева в наличност, като оборотът от деня се внасял в банка в следобедните часове. 

Според запознати, обирът е станал с помощта на вътрешен човек.

Само преди няколко месеца въпросната аптека отново е била обект на посегателство. Тогава крадците не успели да отмъкнат нищо, но пък се осведомили за работата на охранителните системи. 

За случая е уведомена Районната прокуратура в Благоевград. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 вр. чл.194, ал.1 от НК. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK