Лек автомобил изгоря в Рибново за секунди, водачът извади късмет, че го напусна навреме

Снимки: Infomreja.bg

Лек автомобил "Фолксваген Поло" се подпали в гърменското село Рибново и за секунди се превърна в пепел, съобщиха читатели на ИНФОМРЕЖА. 

Сравнително новото возило е собственост на Али Хаджиев от Рибново. Инцидентът е станал в петък около 17 часа, когато Хаджиев пътувал към съседното село Филипово, община Банско.

Малко преди табелата на селото водачът усетил силна миризма на бензин, веднага след което пушек започнал да пълни купето на колата му.

Али Хаджиев, който е на около 40 години, веднага спрял на пътя и предвидливо изкочил от димящия автомобил и се отдалечил на безопасно място. Буквално след секунди полото избухнало в пламъци, които били толкова големи, че за кратко го превърнали в купчина ламарини.

Отзовалите се на сигнала за пожара огнеборци от Гоце Делчев загасили пламъците от почти изцяло изпепеления автомобил и обезопасили района, за да не се разнесе огънят.

Благодарение на бързата си реакция водачът Али Хаджиев останал невредим. 

Хората от селото коментират, че той е извадил голям късмет, защото ако не е напуснал навреме возилото, е могъл да изгори жив в него.

На местопроизшествието е направен оглед. По първоначална информация причината за пожара е искра от акумулатора, която попаднала на изтичащ по системата бензин. Работата по случая продължава.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK