“Лейдис клуб” в усилена подготовка за 5-я си благотворителен бал

Емилия Валенти, източник: "Лейдис клуб"

На 1 ноември от 20 часа в ресторанта на хотел "Велбъжд" ще се състои петият юбилеен благотворителен бал на дамите от "Лейдис клуб" - Кюстендил. По предложение на социалните служби, след неколкократни консултации и обсъждания, дамите от клуба се спряха на тазгодишната стипендиантка - Петя Миленова, първокусничка в консерваторията със специалност класическо пеене.

Тя е изявен талант в музиката, обича да рисува, печелила е множество награди в певчески конкурси и е бивша стипендиантка на "Фондация Бербатов". 

Традиционно на благотворителните балове на "Лейдис клуб" освен каузата за събиране на средства за стипендия "Млад талант", дамите подкрепят и осъществяват и други благотворителни инициативи. Целта на тазгодишния бал е да подеме кампания за набиране на средства за оборудване на сензорна стая в града ни.

Сензорната стая е предназначена за деца на възраст от 3-месечни до 18-годишни и са с физически и/или умствени увреждания, сензорни проблеми, аутизъм, поведенчески проблеми, хиперактивност, множествени увреждания, обучителни трудности.

В тази стая чрез използване на сензорни стимули, игри и дейности за повишаване на познавателните умения, екип от специалисти (физиотерапевти, логопеди, специални педагози, психолози, социален работник, педиатър) ще работят с децата.

"Лейдис клуб" изказва специални благодарности на Иван Коларов, регионален директор на "Банка ДСК", който прояви огромно благородство и откри набирането на средства във фонд "Сензорна стая". Към  каузата на тазгодишния бал ще се присъединят и: певецът Васил Петров, младата изпълнителка  Емилия Валенти /полуфиналист в конкурса Евровизия, солист на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България и участник в телевизионния формат "Гласът на България"/, дизайнерката на бижута Лулу Паносян, професионалните танцьори Десислава Камчева и Борислав  Богданов, а  водещи на програмата ще са актьорите Ани Кръстева и Валентин Владимиров.

Дамите от клуба благодарят на всички участници в програмата за това, че приеха да се присъединят към благородната им инициатива и да  участват абсолютно благотворително. До този момент стипендиантки " Млад талант" са били 12 момичета не само от града, но и от областта.

Всяка една е разходвала по предназначение парите от стипендията и най-важното, момичетата продължават да доказват, чрез старанието си при обучението, ча не напразно са спечелили стипендиите.

 

Васил Петров
Валентин Владимиров

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK