Легитимни ли са решенията на избрания на 23 октомври Общински съвет в Кюстендил?

Васил Иванов, снимка: Нора Василева, infomreja.bg
Решенията, взети по време на работата на новоизбрания Общински съвет в Кюстендил, остават в сила, каза председателят на местния парламент адвокат Васил Иванов. До произнасянето на Върховния административен съд, с което се отменят резултатите от избора за общински съветници, решенията за взети легитимно.

„Ще свикам стария Общински съвет, председателите на предишните постоянни комисии трябва да се запознаят с подготвените материали и да бъде насрочена сесия”, информира Васил Иванов, който бе председател на Общинския съвет и в предходния мандат.

Сесията на местния минипарламент, която бе планирана за следващата седмица няма да се състои. По всяка вероятност през месец февруари ще се проведат две заседания. Сред важните дела, които има за задача да обсъди Общинският съвет е бюджетът на общината за 2012 г. Надеждите са работата на общинската администрация да не бъде затруднена в новото положение.
 
Старият съвет ще работи до провеждането на нови избори за общински съветници, след като новият президент Росен Плевнелиев със свой указ насрочи дата за тях.
 
Президентът встъпва в длъжност след няколко дни.
 

КОМЕНТАРИ

12313:45 - 18.01.2012
Гарван гарвану око не вади....ама тежко му който го няма
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK