Легендарни музиканти, носители на „Грами“, в третото издание на "Блус и джаз фестивал“, Милчо Левиев - почетен гост

Снимка: Infomreja.bg

Легендарни музиканти, носители на "Грами", са голямата изненада в третото издание на "Блус и джаз фестивал" 2017 в Благоевград. На сцената ще излзязат световноизвестните звезди Шугар Блу и Вики Алмазиду.

Програмата и участниците в грандиозното събитие бяха обявени на официална пресконференция днес от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград Христина Шопова, артистичния директор на „Благоевград Blues and Jazz 2017“ Васил Георгиев - Васко Кръпката, и диригента на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев.

„В първия ден от пролетта поставяме началото на Пролетта на изкуствата в културния календар на Благоевград. Пет фестивала, които ще се проведат през следващите три месеца, са едни от най-важните платформи, които развиваме. Вече с увереност можем да кажем, че с всяка следваща година те увеличават авторитета си и своята публика. Началото поставяме с „Благоевград Blues and Jazz 2017“, а кулминацията е на 17 юни с „Франкофоли“, посочи Христина Шопова.

Тя подчерта, че това е една много амбициозна и широкоспектърна програма, чрез която се прави поредната крачка към голямата цел - Благоевград да се превърне във фестивален град на Балканите.

Форматът на фестивала остава двудневен. „Ние бихме искали да разширяваме фестивалите не като обем във времето, а като качество. Точно по тази причина, на тазгодишното издание на „Благоевград Блус и Джаз“, хедлайнер е един от най-влиятелните хора в блуса, носителят на „Грами“ - Sugar Blue“, допълни тя.

С всяка изминала година форумът, който постави началото си през 2015 г., става все по-популярен и привлича все повече почитатели на двата стила музика. Той е и единственият в България, смело обединил блус и джаз в едно. "Това е революция, без аналог в страната", категоричен бе Васко Кръпката. 

„Благоевград Blues and Jazz 2017“ отново събира на една сцена големи имена от блус и джаз средите. Началото ще бъде поставено на 30 март от 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и ще продължи на следващия ден с много музика и добро настроение.

Изненадите идват от Биг Бенд Благоевград и Весела Морова, Jonhy Bota and Bega Blues Band, Dirty Purchase, Вики Алмазиду, Васко Кръпката и Big Blues Band, а гвоздеят в програмата ще бъде легендарният Sugar Blue.

“Благодарение на Община Благоевград и тази година излизаме с един от най-големите в блуса в момента - Sugar Blue. Той е велика световна звезда. Той е човекът, който участва в няколко албума на Rolling Stones. Има 10 издадени албума, много компилации и участия", я, участия“, каза Васил Георгиев при представянето на звездите.

Почетен гост на третото издание на “Благоевград Blues and Jazz 2017” ще бъде големият български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист - Милчо Левиев. Освен с присъствието си Гурого на българския джаз ще зарадва почитателите си и ще седне зад рояла. 

Организаторите са категорични, че в Благоевград предстои едно блус и джаз изживяване, за което ще се говори дълго.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK