Легален начин за намаляване на фирмените разходи

Напомняме на бизнеса, че има легални начини разрешени от закона за намаляване на разходите на фирмите!

Един от тези начини е чрез предоставяне на ваучери за храна на работниците. Ваучерите за храна са напълно освободени от данъци и осигуровки за служителите и работодателя в рамер до 60 лева месечно на всеки служител.

Те са допълнителни социални придобивки към заплатата и не могат да заместят заплатата или част от нея. Размерът на ваучерите за храна трябва да бъде еднакъв за всеки служител, който има трудов договор или договор за управление.

Ваучерите за храна трябва да бъдат закупени от оператор, който има лиценз за осъществяване на такава дейност.

Чрез предоставяне на ваучерите за храна на своите работници всяка компания ще постигне няколко съществени фактора:

1. Мотивация на служителите – това е ключов фактор за успеха на всеки бизнес. Да инвестирате в добър служител е неколкократно по-изгодно, отколкото да наемете или обучите нов. Покажете специално отношение и изразете признателност към Вашите служители като благодарност за тяхната усърдна работа. Признанието генерира мотивация, а мотивираният служител се ангажира да подобри своята работа и да допринесе за общия успех на компанията.

2. Увеличаване на ефективността и производителността на Вашия бизнес - подобряване на качеството на живот на вашите служители, благодарение на което те оказват положително влияние върху тяхната мотивация и ефективност и подобряват производителността и качеството на работа. Намалявате отсъствията от работа, спестявате от разходи за болнични.

3. Подобрявате имиджа на Вашата компания. 

4. Вие ставате конкурентоспособни на пазара на труда. Вашата компания става по-атрактивна като работодателспрямо другите компании в съответния бизнес сектор и ставате по-привлекателни за талантливите служители. Намалявате текучеството и привличате и задължате най-добрите кадри.

5. Реализирате спестявания от неплащането на данъци и осигуровки.

Счетоводна къща “Крестън БулМар – Кюстендил“ може допълнително да ви информира и консултира за всички възможности свързани с ефективното намаляване на фирмените разходи.

 

КОМЕНТАРИ

Гост15:12 - 01.10.2014
Оправете заглавието - става въпрос за увеличение на разходите и намаляване на печалбата, с цел плащане на по-малко данъци.
лили08:46 - 17.09.2014
Прави сте, но за съжаление много от работодателите не могат да разберат, че това е един бонус за техните служители.
Ivanova08:43 - 17.09.2014
Чудесна статия, дано повече работодатели я разберат.
12316:46 - 16.09.2014
Много добра и полезна статия. Малко хора са запознати с този вид облекчения.

FACEBOOK