12 800 лв. глоби плати екипът на Беър Грилс! Очаква ги друга санкция за палене на огън в Рила

Снимка: Кадър от предаването

12 800 лв. глоби плати екипът на световноизвестния водещ Беър Грилс по наложените им две наказателни постановления за налагане на административна санкция. Това обяви пред ИНФОМРЕЖА, говорителят на НП „Рила“, Стефан Кирилов.

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“, бяха съставени 3 акта за установяване на административни нарушения.

Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне, и умъртвяване на животински видове.

Те са връчени на българско юридическо лице, което е довело Беър Грил в Рила.

Предстои издаване на ново наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“, като този път то е за палене на огън на нерегламентирано място и в защитена територия.

Санкцията ще бъде в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба, уточниха от НП „Рила“.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, скандалът около Беър Глис гръмна през месец февруари т.г., след като епизодът със заглавие „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ беше изпратен на фейсбук страницата на Министерството на околната среда и водите.

Последва и проверка, която установи, че филмът е заснет на 25 и 26.06.2017 г. в Парков участък Боровец, на територията на НП „Рила“.

 „Парковата охрана е провела инструктаж на снимачния екип, съставила е предупредителни протоколи и предписания за спазване на определените в заповедта условия. Служителите на парковата охрана, придружавали снимачния екип през двата снимачни дни, не са били свидетели на извършените нарушения“, категорично заявиха от НП „Рила“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK