Лазерно шоу и 3 D лазерен спектакъл за празника на Петрич

Снимки: Община Петрич

Стотици жители и гости на Петрич празнуваха на открито на градския площад снощи. Ръководството на общината посрещна официални делегации на местните власти от град Истра - Русия, град Миовени - Румъния, Серес - Гърция и град Струмица, Македония.

Делегациите бяха водени от кметовете Юрий Василевич, Йон Джорджеску,Петрос Агилидис и Костадин Костадинов, които поздравиха петричани и откроиха добрите партньорски отношения постигнати през годините на ниво общински власти.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков подчерта, че Свети Георги неслучайно закриля Петрич, защото това е градът на борбените хора. „Пожелавам здраве, пожелавам винаги да имате мотивация за развитие и нека бъдат успешни и благословени начинанията ни. Петрич ще пребъде, заради силата и характера на своите жители!”, отбеляза кметът в поздравителния си адрес.

Специален гост на празника беше и Ева Поведано – търговско-икономически съветник в посолството на Испания у нас. Да уважат празника на Петрич дойдоха също депутатите Георги Динев, Даниела Савеклиева и Борис Ячев, както и кметовете на общините Сандански и Струмяни - Кирил Котев и Емил Илиев. Поздравителни адреси бяха получени от кметовете на останалите общини в област Благоевград.

На сцената с песни и танци се изявиха възпитаници на Общински детски комплекс - Петрич, на читалище „Братя Миладинови - 1914”, както и гост-изпълнителите от група „Фондацията”. Вечните БГ рок парчета звучаха в продължение на 90 минути, подарък за петричани.

Голямата изненада на вечерта беше петминутно лазерно шоу и 3 D лазерен спектакъл „Сътворението на света” – за първи път на открито в Петрич. Празникът продължи и днес с богата фолклорна програма. В нея се включиха ФФ „Хераклея”, ТС „Гергьовче”,Ансамбъл „Пролет” и гостуващ фолклорен състав „Тримери”от град Струмица, Македония.

На сцената с концерт за петричани излезе Воеводата Володя Стоянов заедно с група „Щуро маке”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK