Лазар Варин се превърна в гордост за банскалии

Снимка: Личен архив

Лазар Варин бе определен в социалните мрежи от съгражданите си като „най-хубавия ерген на Банско“.

Младежът преди няколко дни получи своята диплома за завършено средно образование от престижната благоевградска математическа гимназия „Акад. Сергей П. Корольов“.

Амбициите му да продължи образованието си са доста сериозни. Момчето кандидатства в Симеоново, като ще избира между двете специалности - полиция или пожарна. Много добрият успех и любовта му към спорта предполагат да стане част от системата на МВР. Практическият му изпит е катерене, което е едно от любимите му хобита, с което пък кандидатства в НСА. 

Дейността на Лазар не се изчерпва с ученето и постигането на отлични резултати. От две години той е част от мъжки фолклорен състав „Банска младост“ с ръководител иконом Георги Касапинов. Музикалните му занимания обаче са започнали още от ранна детска възраст с леки прекъсвания, заради ученето. В групата хубавецът свири на чело тамбура и пее. На сърце му остава и китарата. Като китарист Лазар партнира с Марин Бърдарев.

Семейство Варини са познати сред банскалии със скромния и човечен нрав. Майката на двете деца е учителка и е успяла да предаде знанието и мъдростта на децата си.

Сестрата на Лазар Йоана е отличника и невероятен талант в рисуването. Главата на семейството е свещеник, заради което Лазар е възпитан в духа на вярата и морала. Младият мъж участва в тазгодишното литийно шествие през великденските празници. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK