Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в Сливен

Снимка: МВР

Трима са задържани

Лаборатория за производство на наркотици е разкрита при поредния удар на полицията в Сливен срещу наркоразпространението.

Трима са задържани, иззети са наркотични вещества - пико и хероин, при специализирана операция на 23 и 24 септември. Акцията е проведена на територията на Сливен и Нова Загора.  Късно през нощта в сряда полицейски служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Сливен влизат на адрес в сливенския квартал „Даме Груев“.

В жилището са установени двама мъже  на 36 години от град Сливен. Полицейските служители са хванали в момент на производство на наркотик криминално проявения и осъждан Д.Б. и Р.П., без криминални прояви. В хода на извършените процесуално-следствени действия в жилището, обитавано от Д.Б., са намерени и иззети множество прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на синтетични наркотици. Иззети са пликове, съдържащи около 250 грама кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин – тип пико.

Двамата са отведени в РУ-Сливен и първоначално задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. 

Полицейски служители на участък „Кв. Шести“ в Нова Загора са задържали 31-годишния К.Р. от град Стара Загора за притежание на хероин. Проверката е извършена на 24 септември в хода на специализираната операция. При обиска в К.Р. са намерени и иззети 10 пликчета, съдържащи бледокафяво, прахообразно вещество, което е реагирало на хероин. К.Р. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Операциите по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на ОДМВР-Сливен продължават. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK