Над 1000 нарушения на скоростта са установени в Сливенско

Снимка: Infomreja.bg

В населени места са засечени 408 нарушения

От 10 до 16 юли на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по установяване нарушения, свързани с нарушаване на скоростните режими. Акцията е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”. 

В периода на операцията екипи на Пътна полиция при използване на всички технически средства са установили общо 1023 нарушения на ограниченията на скоростта. В населени места са засечени 408 нарушения. 615 са нарушенията на скоростта извън населени места- автомагистрала „Тракия”, главните пътища І-6, І-7, и път ІІ-66 и ІІ-53. В хода на операцията полицейските екипи са установили 8 случая на управление след употреба на алкохол, като 5 от тях са с над 1,2 промила. От извършените проверки един водач е управлявал след употреба на наркотични вещества. По случаите са започнати досъдебни и бързи производства. 

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на  нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм, през летния сезон на територията на ОДМВР-Сливен ще има засилено полицейско присъствие в района на автомагистрала „Тракия” и главните пътища. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, всички технически средства за контрол ще са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Контрол по безопасност на движението ще се осъществява в селата и по общинските пътища.  Ще се следи за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества. 

От вчера започна засилен контрол на водачите на дву-, три- и четириколесни /АТВ/ моторни превозни средства. Ще се следи за регистрацията на мотоциклетите, състоянието и видимостта на регистрационните номера, използването на защитни каски и употреба на алкохол и наркотични вещества. Особено внимание ще се обърне на движението с набиращите все по-голяма популярност електрически тротинетки/скутери. Тяхната употреба става сериозно предизвикателство за пътната безопасност. Промените в закона за този вид превозни средства забранява да се возят други лица, максималната скорост е 25 км./ч., непълнолетните трябва да са със защитни каски, в тъмната част на денонощието водачите трябва да се движат със светлини и отражатели. Забранено е преминаването през пешеходните зони и движението по пътни участъци, където ограничението на скоростта е над 50 км./ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK