КЗП проверява търговците на зимни гуми и фарове за мъгла

Снимка: Infomreja.bg, архив

Всяка година ние разгръщаме кампании за проверки на търговците, които предлагат гуми, фарове за мъгла и други стоки и продукти, свързани със зимното оборудване на автомобила, каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Канал 3.

Маргаритов напомни, че от миналата година зимните гуми вече са задължителни и в България. „Ние винаги сме обръщали внимание на потребителите, наред с това как да се предпазят от възможни рискове в резултат на нелоялно поведение на търговците, но и от гледна точка на безопасността всички да спазват правилата – такива, каквито ги въвежда законът. В случая това важи за подготовката на автомобилите за зимния сезон, за да бъдат те колкото се може по-малко рискови при неблагоприятни метеорологични условия”, обясни той.

Инспекторите на Комисията за защита на потребителите следят търговците на автомобилни гуми да предоставят навременно пълна и коректна информация по отношение съответствието със стандартите за безопасност, разхода на гориво, нивото на шум, произхода, цената и пр.

„Нашата грижа е да проверяваме всички онези неща, които би трябвало да гарантират, че на пазара се продават стоки без риск от опасност за здравето и живота на потребителите”, коментира Маргаритов.

 

КОМЕНТАРИ

До КЗП11:49 - 21.10.2018
Ейй боклуци от кога и гумаджии станахте бе? Защо не тръгнете по Горските стопанства да видите как ебават мамата на народа за отоплителният сезон? Защо не разкриете схемите за трупане на пачки от изнемощелия народ? Как може в цяла България цените на дървата за огрев КМН да са 1 лев за кубик. Тук в благоевградско да се продават от 70-90лв за кубик.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK