КЗК допусна изпълнение на проект за 599 000 лв. в община Гърмен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Комисията за защита на конкуренцията допусна предварително изпълнение на проект за 599 000 лева в община Гърмен. През юли фирма „БКС“ ЕООД-Гоце Делчев и "Галчев инженеринг" ЕООД оспориха процедурата за избор на изпълнител на ремонтните дейности и поискаха да се отмени решението на кметицата Минка Капитанова, с което за изпълнител на поръчката е избрано дружеството „А-строй“ ЕООД.

В края на миналия месец общинското ръководство е изпратило писмо до КЗК за допускане на предварително изпълнение на решението за избор на изпълнител. Мотивът е, че Общината ще загуби отпуснатото финансиране на проекта, който се реализира с целеви държавни средства.

Според указания на Министерството на финансите, ако до края на годината общинската администрация не усвои сумата, ще трябва да възстанови целевия трансфер на държавния бюджет.

В свое определение КЗК е категорична, че навременното реализиране на обекта, който  е свързан с ремонт на общински пътища и улици в община Гърмен, ще съдейства за защитата на живота и здравето на гражданите, защото деформациите  и нарушаването на пътната настилка, както и затрудненото придвижване  са предпоставки за по-висока концентрация на пътно-транспортни произшествия, причинени от лошо състояние на пътя.

Забавянето на изпълнението на проекта пък ще доведе до разрушаване на общинските пътища и улици в община Гърмен.

Именно заради това Комисията допуска предварително изпълнение на дейностите по проекта преди окончателно да е решен спорът дали обществената поръчка за избор на изпълнител е опорочена. 

Проектът ”Ремонт на общински пътища и улици в община Гърмен” предвижда рехабилитация на улици в селата Дебрен, Огняново,  Дъбница, Долно Дряново, Горно Дряново, Крушево, Балдево, Хвостяне, Осиково, Ореше и Скребатно. Заложени са дейности по обновяване на главната улица в Рибново, изграждане на подпорна стена в Скребатно, както и обновяване на калдъръма в архитектурния резерват Ковачевица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK