Военнослужещи и хеликоптер гасят пожарите в Стара планина и Рила

Снимка: Infomreja.bg

Огънят в Стара планина обхваща голям фронт

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили участват в погасяването на големите горски пожари в Стара планина и Рила днес.

21 военнослужещи и техника от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Десети механизиран батальон - Враца се включиха от 11.30 часа днес в погасяването на големия горски пожар в Стара планина, който гори над Чипровци, в близост до границата с Република Сърбия. Военнослужещите са под ръководството на командира на Десети механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Цеков и на командира на ФОППБ капитан Стефан Иванов.

От 09.00 ч. тази сутрин помощ при гасенето на пожара оказва и хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово.

Огънят в Стара планина обхваща голям фронт в силно пресечена, труднодостъпна местност. В района на пожара вследствие на атмосферните условия се е спуснал задушлив гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно със служителите от „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски и в гасенето на големия горски пожар в Национален парк „Рила“. Втори ден ФОППБ от Бригадно командване - Благоевград в състав 21 военнослужещи и техника продължават борбата с огъня, който гори между хижа „Чакалница“ и връх Капатник.

Старши на формированието е началникът на щаба на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване майор Тихомир Нарлиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK