15 аварийно-спасителни дейности след бурята в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Огнеборци гасиха 3 пожара с материални щети

22 произшествия са посетени през почивните дни от служители на РДПБЗН – Перник. В 15 от случаите са осъществявани аварийно-спасителни дейности в резултат на разразилите се бурии. Отводнявани са пътните платна в района на Автогарата в Перник, на ул. „Рила“ №1 в областния град и на пътен възел „Марина бара“.

Отстранявани са паднали дървета на пътните платна в пернишките квартали „Караманица“ и „Бела вода“; в селата Извор и Бобораци, общ. Радомир и 4 случая в Брезнишко – с. Велковци, пътя за с. Слаковци и местностите „Бърдото“ и „Бабичко било“. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

Трафопост е горял в Радомирското с. Извор. Сигнал за пожара е подаден вчера, около 06, 30 ч. Причината е техническа неизправност. Съоръжението е унищожено напълно.

Автомобилни гуми са горели в пернишкия кв. „Кристал“. Сигнал за извилите се гъсти облаци дим е подаден вчера, около 14, 20 ч. Изгорели са неустановен брой автомобилни гуми. Три противопожарни екипа ликвидирали последствията от горенето. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Автоработилница е горяла вчера в Перник. Сигнал за пожара е подаден около 05, 50 ч. на тел. 112. Три екипа на пернишката пожарна се отправили към мястото на инцидента на ул. „Средец“. Изгорели са лек автомобил, четири мотоциклета, автоподемник и множество инструменти.

Засегнато е и съседно помещение за изработване на свещи от пчелен восък. Нанесени са щети на машината за свещи. Причината за пожара не е установена. Една от предполагаемите версии е късо ел. съединение. Направен е оглед от служители на Първо РУ и е започнато досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK