Лятна академия за четвърта поредна година в Сатовча

Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg, архив

За четвърта поредна година в гимназиите в сатовчанските села Сатовча, Кочан, Вълкосел и Слащен се провежда забавна лятна академия за деца от 5. до 7. клас. Летните едноседмични академии, които стартираха от училището във Вълкосел, са с образователна насоченост.

И тази година учениците от община Сатовча, включили се в Програмата "Забавно лято", отново ще прекарат незабравими мигове при образователно-приключенските занимания, които се провеждат в съответните училища на територията на община Сатовча.

Целта на провеждащата се в момента лятна академия е децата да добият и развият допълнителни знания и умения, свързани с учебното съдържание за възрастта, да развият допълнителни социални умения и да добият реална представа и отношение към света и околната среда.

По време на лятната академия за децата са предвидени много игри и забавления, коментираха организаторите от общинската администрация.

Програмата „Забавно лято“ или така наречената "Лятна академия" се провежда успешно за четвърта поредна година на територията на община Сатовча благодарение на съвместното партньорство на кмета Арбен Мименов, Фондация BCause, Народно читалище "Бъдеще сега" с финансовата подкрепа на „Филип Морис-България“ ЕООД.

Програмата е част от инициативата на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна социална отговорност за подпомагане и устойчиво развитие на общности в тютюнопроизводителни региони и общини, обясни кметът Арбен Мименов.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK