Увеличават се средствата за финансово подпомагане на благоевградчани

Снимка: Infomreja.bg

Предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград ще започне с разглеждане и приемане на предложение относно изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища на Община Благоевград.

В изпълнение на социалната програма на общината, местните парламентаристи се очаква да одобрят предложение за увеличаване на средствата за финансово подпомагане на нуждаещите се жители в Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи. Увеличението е с допълнителни 22 885 лв., които ще дойдат от преизпълнение на дивидентите получени от общинските дружества за миналата година. С тези средства сумата за финансово подпомагане за 2018г.,  ще нарасне до близо 96 хиляди лева.

На петъчната сесия на съветниците е предложено да одобрят отпускането на финансова помощ в максимален размер от 5000 лв. на 14-годишния Иван Христов, за лечението на когото в момента тече кампания за набиране на средства. 

Очаква се съветниците да одобрят предложение относно финансиране на процедури „Инвитро” със средства от бюджета на Община Благоевград за бездетни двойки, останали извън националната програма.

Местните парламентаристи ще се произнесат и по внесеното предложение относно актуализиране списъка на средищните училище в Община Благоевград за учебната 2018/2019 година, както и относно наименуване на улица в град Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK