Работилницата на Дядо Коледа отваря врати в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря врати в Благоевград.

Детският кът за забавление и работа е позициониран в Градска художествена галерия.

Официалното откриване ще бъде на 17. декември /понеделник/ от 11:00 часа. Инициативата ще продължи до 21. декември, всеки ден от 9:00 до 17:00 часа.

Градска художествена галерия  отново ще се превърне в място за творчески занимания, където децата на Благоевград ще могат да рисуват и да изработват коледни украшения и подаръци за своите семейства и приятели.

В Работилницата на Дядо Коледа децата ще творят под ръководството педагози, които ще помагат на малките таланти и ще им показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в Работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници - Коледа и Нова година.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград. Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни- 22 и 23 декември. 

И тази година в Работилницата на Дядо Коледа участие ще вземат стотици деца, възпитаници от детски градини и училища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK