Къща, дърводелска работилница и селскостопанска постройка с животни опустоши голям пожар в Годешево

Снимка: Infomreja.bg, архив

10 овце и магаре изгоряха живи при пожар, лумнал в имота на Нури Атип в сатовчанското село Годешево. При огнения инцидент напълно изгоря и къщата, и дърводелската работилница на възрастния човек, в която той живеел заедно с племенника си.

Пожарът избухнал снощи около 01:30 часа, а пламъците унищожили цялото имущество и животните на семейството. Заради отдалечеността на Годешево на повече от 50 км от Гоце Делчев и многото завои, огнеборците и специализираната техника пристигнали близо час след получения сигнал, който е подала кметицата на селото Евелина Чолакова.

Местното население се събрало пред горящата къща на Нури Атип и с маркучи и подръчни средства се опитвало да погаси големите пламъци, но всичко било напразно. Покрай пламналата къща имало и селскостопански постройки, пълни със сухо сено и дърва за огрев, хората насочили маркучите да ги обливат и тях, за да не пламнат и те и да изгори цялата махала.

До 6 часа пожарникарите от Гоце Делчев, доброволният отряд от Сатовча и водоноските от Вълкосел са гасили тлеещите от пожара отломки в къщата, дърводелската работилница и обора на нури Атип.

Установено е, че пожарът е тръгнал от обора, а причината за него е късо съединение, коментираха днес хората от последното село на община Сатовча - Годешево, което се намира на самата граница с Гърция.

"От днес обявихме кампания за събиране на пари за подпомагане и възстановяване на щетите на възрастния Нури Атип и неговия племенник. От Общината също ще бъде оказана всякакъв вид помощ", коментира за ИНФОМРЕЖА кметът на селото Евелина Чолакова.

След преживения огнен ад дъщерята на Нури Атип го е приютила в нейната къща, а племенникът му е настанен при други роднини. За по-малко от две седмици това е четвъртата къща в Гоцеделчевско, която изгоря при пожар.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK