Започнаха проучванията за предстоящия ремонт на кривия тунел в Кресненското дефиле (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Късно снощи започнаха проучвателно-проектантските работи в кривия тунел на главен път Е-79. За да не се затруднява интензивният трафик през Кресненското дефиле, за безопасността на движение на шофьорите и на работещите екипи, дейностите ще се извършват през нощта - от 22 до 5 часа.

Очаква се проучванията да приключат до края на седмицата. На съоръжението ще бъде изготвен 3D проект във връзка с предстоящия ремонт на тунела, с дължина 343 м. Той ще включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение.

Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а за ремонта - 300 дни. Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД „Геопът – Тунел Кривия“, в което са: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД.

Стойността на договора е 3 212 721,60 лв с ДДС. Строителният надзор се осъществява от „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Техният договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС. Проектът се финансира от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK