Кьосев след делото: Честен български съд! Вярвам докрай в дъщеря си

Снимка: Infomreja.bg

Честен български съд! Вярвам докрай в дъщеря си. Казах ви, от една лична драма не могат някои хора да правят кариери!

Това бяха думите на Георги Кьосев веднага след като дъщеря му Розалина бе с постановена мярка „домашен арест“. Кьосев бе видимо разстроен като през сълзи каза, че вярва в българското правосъдие.

След като съдът се оттегли за размисъл, Розалина също се разплака.

Днес тричленният състав на Окръжия съд в Благоевград - съдя Аршинков, Узунова, Гошев, промени мярката „задържане под стража“ с по-леката „домашен арест“.

Мотивите на съда са влошеното здравословно състояние на подсъдимата дознателка Розалина Кьосева, както и това, че няма опасност да се укрие. Стана ясно, че младата полицайка е заела, че срещу нея тече проверка, но въпреки това не се е опитала да се укрие.

По време на ареста си от 25.03. до днес Розалина е отказвала да се храни. Била е и психически тормозена от арестанти в съседна килия.

По време на делото бе обосновано това, че Розалина е обвиняема само по едно от общо трите ѝ наложени първоначални обвинения. То се отнася за извършена документна измама в качеството си на служител на МВР. Тя е писала пет пъти до директора на Бобовдолския затвор, като е изисквала от него да бъде допусната в качеството си на дознателка да разпита Владо Бойчев – Боклука, който по това време е лежал в затвора, а по-късно е преместен по настояване на Розалина в Бобов дол.

В действителност Розалина не е извършвала никакви разпити, а го е посещавала като негова приятелка.

Като такава е и свидетелствала в съда в Солун, когато Боклука е бил задържан. По време на укривателството му пък, тя му е носила храна.

Останалите три обвинения към момента са несъстоятелни, тъй като по тях не са събрани доказателства.

Разпити по случая са правени на множество полицаи, сред които и баща ѝ.

Тя ще бъде под арест в дома си в кв. „Еленово“, където живее със семейството си.

Подбробности преди първата мярка на Кьосева бяха разкрити на 26-и март от районния прокурор Борислав Ковчки и говорителя на Главната прокуратура Румяна Арнаудова. Тогава стана ясно, че дознателката е провеждала процесуално-следствените действия като водещ дознател по досъдебно производство срещу лице, което изтърпява наказание „лишаване от свобода“ заради участие в престъпна група за наркотици - Владимир Бойчев - Владо Боклука.

В районната прокуратура е образувано производство срещу същото лице, Кьосева е била разследващ полицай, но не е извършвала необходимите разпити, не е извършвала необходимите процесуално-следствени действия по събиране на други доказателства, не е извършвала очни ставки и всички други действия, свързани с доказване на вината на лицето в това престъпление.

Затова нейно поведение, което е осъществявано в период 22.11.2016 – 22.03.2018 г., е повдигнато обвинение за престъпление против правосъдието.

Днес то не бе зачетено от съда.

В рамките на разследването е получена информация до ОДМВР в Благоевград, че Боклука се издирва с европейска заповед за арест от Гърция във връзка с влязла в сила там 6-годишна ефективна присъда за престъпления, за който е бил осъден. Тази европейска заповед е станала достояние на Кьосева, която е направила всичко възможно по силите си да осуети изпълнението на чуждестранната европейска заповед и да не бъде приведена в изпълнение, тоест Боклука да бъде предаден на чуждите власти.

Това е престъпление по лично укривателство. 

Това обвинение също не издържа пред магистратите.

Само заради факта, че е споделила тази служебна тайна на издирваното лице, има повдигнато към момента обвинение – престъпление по служба, което днес бе зачетено от тримата магистрати.

Документното престъпление е извършила 7.1.2015 – 31.01.2015 г. То представлява 5 поредни искания до 5 лица от затворническата администрация, заради това, че заради досъдебно производство, Кьосева ще проведе разпит с лишения от свобода в Бобов дол, представила го за свидетел. По това разследване Боклука обаче няма отношение, няма връзка с престъплението.

По този начин е прикривала други свои намерения, за да влезе в контакт с лицето и да осъществи други свои намерения.

В рамките на разследванията вчера е открит телефона на Кьосева. В затвора в Бобов дол е извършено претърсване в килията на БоклукаТам е открит телефон, посредством който двамата са комуникирали интензивно.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Mir4o20:06 - 05.04.2019
E da kogato stava vapros za takiva kato tiax. Ne e xubavo raztroivat se. A kogato nabutvat nevini xora bez dokazatelsta im e xubavo. Pravosadie niama ima samo za obiknoveni te xora. Ako e nekoi druk za kolo6ka 6 godini 6e mu dadat a poneje e na kiosev da6teriamu moje ...ama da po4ne vav gospod da viarvat.teia gadove za6toto vsi4ki zlini koito sa napravili na mnogo xora 6e im se varnat
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK