Закриха експедицията "Симитлия - от древността до наши дни"

Снимки: Община Симитли

Заместник-кметът на община Симитли Евгения Георгиева официално закри експедицията „Симитлия – от Древността до наши дни”. От името на кмета Апостолов тя изрази задоволство и сподели приятните емоции от това, че Симитли бе домакин на експедицията вече трета година.

„Ние сме до вас, ще помагаме докато имате желание да изучавате историята на община Симитли. Дано още поне 50 години да идвате при нас и да откривате непокътнатите кътчета и магическите места на Симитли. Радвам се, че и тази година експедицията постигна своите цели и успяхме да разберем, че комуникативната памет на гражданите на общината за мис Стоун е жива”, каза в заключителните си слова Евгения Георгиева.

Тя  раздаде сертификати на участниците в експедицията, като изрази своето желание следващата година те да бъдат повече и да не спират да дерзаят. 

Всеки от участниците разказа своите впечатления за престоя си в Симитли и за експедицията. Кристиян Ковачев, главният инициатор на едноседмичния научен форум на територията на община Симитли, направи обобщителна ретроспекция на местата, които студентите посетиха и благодари на всички за участието и съдействието.

Той обяви, че скоро на заключителната конференция през есента ще бъде и представен „Пътеводител на Симитлийския край”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK