Кварцова лампа даде на късо и предизвика пожар в Дъбница. Унищожени са 400 гълъба и редки птици на съветника Мустафа Мейзин

Мустафа Мейзин гордо позира за снимка с една от любимите си птици - красив паун, снимки: Личен архив

Неизправна кварцова лампа предизвика късо съединение тази нощ в дома на общинския съветник от местния парламент в Гърмен - Мустафа Мейзин от село Дъбница. 

Пожарът е подпалил клетки, в които Мейзин отглеждал около 400 дребновидни и от редки породи птици, като всички са изгорели в пламъците. 

Жители на Дъбница коментират, че освен многото грижи, които хвърлял за хобито си, общинският съветник влагал и много любов в малката си екзотична ферма. За нея той отделил една стая в къщата си, която била неговата гордост. 

Пожарът, предизвикан от късото съединение заради неизправната кварцова лампа, е лумнал около 04:25 часа тази сутрин, а сигналът в РСПБЗН-Гоце Делчев подали съседи, които първи видели пламъците, излизащи от долния етаж на къщата на Мустафа. 

Нанесените щети от пожара надхвърлят 10 000 лева.

Благодарение на бързата реакция на пожарникарите от Гоце Делчев, огънят е бил потушен преди да е подпалил двете къщи, както и заведението на общинския съветник. 

„Щетата не е голяма, пожарът бе  погасен бързо и най-важното е, че няма пострадали от огъня хора. Жалко за малките животинки, които пламъците и гъстия дим унищожиха. За тях ми е много мъчно, но какво да се прави - понякога в живота и такива неща се случват. Чака ме ремонт на опушената ферма и, разбира се, нейното възстановяне с редки видове птици. Това освен мое любимо хоби бе голяма радост и за децата и гостите на заведението ми", коментира пред ИНФОМРЕЖА Мустафа Мейзин. 

Общинският съветник има едно от най-красивите заведения в селото. Хората, които съчувстват на нещастието на Мустафа, споделят, че екзотичните пернати животинки са били подредени в клетки на терасите и гледката била невероятна. 

Мейзин имал дори люпилня за размножаването им. 

Заведението с красивите пернати гълъби, папагали, пауни, малки видове кокошки и други видове местните наричали зоологическата градина на Мустафа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK