Първата в Югозапада: Детска градина в Петрич работи за децата на медицинските специалисти

Снимка: Infomreja.bg

Първите деца днес бяха приети

ДГ №3 „Слънце“ в град Петрич започна да работи извънредно за децата на лекари, медицински сестри и санитари, работещи в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, съобщават от Община Петрич.

Целта на решението, взето от общинското ръководство, е да се помогне в сложната ситуация днес, за да могат медицинските специалисти спокойно да изпълняват служебните си задължения – да се грижат за настанените пациенти. ДГ№3 „Слънце“ се намира в центъра на града и непосредствено до Детска млечна кухня, която продължава да работи. В тази кухня ще се приготвя и храната за децата на медицинските специалисти, които ще посещават градината. Първите деца днес бяха приети. 

„Правим всичко възможно като общинско ръководство да подкрепим хората на първа линия в пандемията, защото имаме огромна нужда от техния професионализъм и всеотдайност“, е позицията на Община Петрич.

Междувременно днес се провеждат индивидуални срещи с медицинските сестри и фелдшери от детското и училищно здравеопазване, които ще полагат в социалните центрове и при желание в отделенията на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, база в Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK