Ученици от СУ – Хаджидимово, наградени за разкази и есе

Снимки: СУ - Хаджидимово

За пореден път ученици на старши учителя по БЕЛ Заприна Глушкова от СУ „Н. Вапцаров“ -  Хаджидимово, получиха награди от Национален конкурс „Човекът – свободен и независим“, организиран от община Благоевград и Общинския съвет по наркотични вещества в областния град.

И тази година възпитаник на училището в Хаджидимово получи трета награда. Това е осмокласничката Наталия Таранинова за разказа си „Анна“. С поощрителна награда бе отличена  съученичката и Антоанета Велева за разказа „Историята на едно момиче“.

Заприна Глушкова е консултант и на друга наградена девойка – петокласничката Анелия Спахиева, номинирана в ХХІІІ Национален конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“. Престижното второ място за написаното от Анелия есе стана причина за удостояването и с приза Лауреат.

В творческата надпревара, която е част от програмата на „Ботеви дни“, тази година се включиха 160 литературни творби - 81 стихотворения и 79 есета. В конкурса взеха участие ученици от всички области на страната, както и възпитаничка  Болградската гимназия „Г. С. Раковски“ в Украйна.

Масовото участие в конкурса прави наградата на ученичката от Хаджидимово още по-ценна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK