ОФК „Пирин“ и ФК „Динамо“ (Загреб) са големите победители в Седмия турнир „Купите на Община Благоевград”

Снимки: Община Благоевград,

Призьорите бяха обявени на церемония на ст. „Христо Ботев”, която завърши със заря и химна на шампионите

Отборите на ОФК „Пирин“ – Благоевград и ФК „Динамо“ (Загреб) са новите носители на приза „Купите на Община Благоевград“ в VII Международен футболен турнир за U15 и U17.

Изключително оспорвани мачове ознаменуваха традиционния турнир, част от календара на Българския футболен съюз. Победителите бяха наградени от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Валентин Чакъров, председател на ЗС на БФС, Александър Кабзималски, председател на ОС на БФС  и заместник-кмета Христина Шопова.

Имената на призьорите бяха обявени на церемония на стадион „Христо Ботев”, която завърши като тържество за истински победители - с красиви илюминации и химна на шампионите, в изпълнение на Queen – “We Are The Champions”.

„Благодаря ви за сърцатата игра, за спортменството и за  футболния спектакъл, на който бяхме свидетели през последните дни. Благодаря на клубните ръководства, на треньорите, на щабовете. Специално благодаря на Българския футболен съюз за безценната помощ през цялото време. Сигурен съм, че след две години голяма част от младежите тук ще са новите идоли на футболните фенове по света. Много се гордея с победата на ОФК „Пирин“! Очакваме всички вас отново следващата година в Благоевград“, каза кметът д-р Камбитов.

За набор 2005 на второ място се класираха ФК „Цървена звезда“( Сърбия), след тях се наредиха ФК „Апоел“, (Кипър), ПФК „Септември „(София), ФК „Национал 2005”, (София), ФК „Войводина“(Сърбия), ФК „Хебър“ (Пазарджик) и ФК „Марек“ (Дупница).

На второ място при набор 2004 г. са „ФК „Цървена Звезда“, след тях са ФК „Войводина“(Сърбия), ПФК „Левски“ (София), ОФК „Пирин“ – Благоевград“, ПФК „Славия“ (София) и ПФК „Септември" (София).

Международният турнир „Купите на Община Благоевград“ се наложи като едно от най-успешните спортни събития в България. В основата му стоят  феърплеят, приятелството и удоволствието от футбола.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK