Кметът Камбитов откри Седмия футболен турнир „Купите на община Благоевград“

Снимки: Община Благоевград

Над 300 футболисти ще мерят сили в международния турнир

Над 300 спортисти от различни държави, заедно с техните треньори и семейства, пристигнаха в Благоевград за VII Международен  футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Спортната инициатива бе открита с традиционно шествие на отборите участници и празничен концерт.

Кметът на Благоевградq д-р Атанас Камбитов, поздрави футболистите с „Добре дошли!“.

„Благодаря на всички за това, че заедно превърнахме турнира в традиционен! Благодаря на Българския футболен съюз за това, че още в началото ни подкрепиха и турнирът е в официалния календар на БФС. Благодаря на треньорите, най-вече на футболистите, през всичките тези години вие ни показвате един спектакъл на изключително високо ниво! Преди 7 години вие, футболистите, бяхте деца, а сега сте готови за мъжките отбори. Нека на терена господар е феърплеят!“, заяви в част от приветствието си градоначалникът.

Той покани на сцената Ива Уорън, представител на „Емирейтс  Уелт“, основен рекламодател на ОФК „Пирин“. „Успех на всички! Нека най-добрият победи! Само „Пирин!“, каза  тя.

Футболисти от България, Хърватия, Сърбия взеха участие в парада, който тръгна от Съдебната палата, преминавайки по централните улици на Благоевград до площад „Македония“. Шествието бе предвождано от мажоретен състав и Биг- бенд Благоевград.

В двубоите ще мерят сили отборите на Динамо Загреб“,  Хърватия, ПФК „ЦСКА“, България, ПФК „Левски“, България,  „Цървена звезда“, Сърбия, ФК „Войводина“, Сърбия, ПФК „Славия“, ОФК „Пирин“-Благоевград, България, ФК „Апоел“, Кипър, , ФК „Национал 2005”, България, ПФК „Септември – София“, България, ФК „Марек – Дупница“.

В турнира граят две възрастови групи – футболисти, родени през 2004 и 2005 г. Срещите продължават до 31-ви август, когато на официална церемония ще бъдат връчени купите и медалите.

Тази година е учредена допълнителна награда, която е в памет на спортния журналист Валери Младенов.

Инициативата се провежда за седма поредна година под егидата на кмета д-р Атанас Камбитов и има за цел да даде поле за изява на млади спортисти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK