Възпитаници на ЕГ "Д-р Петър Берон" - Кюстендил с купа и грамота от конкурс за училищен театър

Снимки: личен архив

Театралната трупа към Езикова гимназия „Д-р Петър Берон”, гр. Кюстендил с ръководител Евелина Григорова, учител по испански език, взе участие в XIX Национален конкурс за училищен театър на испански език, организиран от Отдел образование на Посолството на Испания в България в сътрудничество с Институт Сервантес и МОН проведен на 23 и 24. февруари в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов”- гр.София с пиесата "Cambiando el mundo” („Променяйки света”) от испанската писателка Mila Oyes.

В надпревара с осем училища от Категория Б, в които испански език се изучава като втори чужд, учениците се представиха на ниво и получиха купа и грамоти за представянето си в националния конкурс.

В ролите: Кристиана Кръстева- Андреа, Бетина Любенова- Лали, Ивета Цветкова- Мерсе, Лилия Мазнева- майката, Томислав Китанов- Марти, Слави Маринов- Ел Колетас, Кристиан Любенов- Мигел, всички от 11 "б" клас. Декорите бяха изработени от Тина Чаова от 12 "а" клас.

Цялата трупа и ръководителят им г-жа Григорова изказва своята благодарност на всички, които им съдействаха в процеса на работа, както и на г-жа Иванка Янкова, - директор на Езикова гимназия, г-ца Лидия Баньос - гост учител от Испания, г-жа Ани Кръстева, актриса и театрален педагог, и на всички учители и съученици от Езикова гимназия за подкрепата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK