Кунева с номер 1 в бюлетината, а за ГЕРБ – номер 2

снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ - Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, ще участва в надпреварата за „Дондуков" 2 с номер 2 на бюлетината, пише съобщи dariknews.bg. С любимата на всички бюлетина №1 на президентските избори ще се явят Меглена Кунва и Любомир Христов, издигнати от инициативен комитет.

В ЦИК бе изтеглен жребият за номерата на бюлетините за президентските избори. 18 кандидатпрезидентски двойки са се регистрирали за участие във вота на 23 октомври.

Произволно определени членове на ЦИК изтегляха първо името на партията, коалицията или инициативния комитет и след това от друга урна бяха изтегляни поредните номера на бюлетините за предстоящите избори.

На Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от БСП се падна номер 8, а скоро след тях бяха изтеглени и кандидатите на Атака Волен Сидеров и Павел Шопов под номер 9.

За кандидатпрезидентската двойка на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева ще може да се гласува с бюлетина номер 14, а за кандидатите на ВМРО Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева - с номер 17. На Алексей Петров и Николай Георгиев се падна номер 12, те са издигнати от инициативен комитет.

Единствената коалиция - Съюзът на десните сили - ще участва на вота за „Дондуков" 2 с бюлетина номер 4.

След края на жребия председателите на предизборните щабове на партиите бяха усмихнати и не откриха скрити символики в изтеглените за тях номера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK