Кунева напусна НДСВ

снимка: infomreja.bg, архив

Меглена Кунева е подала заявление за напускане на НДСВ. Това обяви тя днес, предаде БТА. Кунева благодари на всички от партията, с които са се борили за европейска и евроатлантическа България, както и на симпатизантите на НДСВ.

Тя определи решението си като тежко и лично, и посочи, че го е обмислила добре, след разговори с много хора.
По думите й това, че излиза от партията, не означава, че излиза от политиката. Кунева обясни раздялата си с НДСВ като посочи, че хората, които се чувстват представени от нея сега, са различни от подкрепящите партията.

Кунева добави, че това е станало ясно от резултатите на президентските избори. На въпрос дали други членове на НДСВ ще я последват в политическия й проект, сдружението "България на гражданите", Меглена Кунева заяви, че на този етап няма как да говори за това, тъй като сдружението все още не е партия. Тя посочи, че няма смисъл от "инженерстване в партията и няма смисъл тази партия да бъде създадена в някакъв кабинет от четири, пет, шест, двайсет души".

По думите й ако проектът се превърне в част от необходимостта, която общественото съзнание е доловило, и ако има нагласа за това, тя няма да се поколебае да направи крачката към превръщането на сдружението в партия.

Меглена Кунева каза, че вече има повече от 10 хил. заявления за членуване в проекта й. Тя посочи, че много хора желаят да имат политическо представителство, каквото е "България на гражданите". Кунева определи управляващите и опозицията като "една и съща монета" и заяви, че няма да влиза в картели с политически партии. Не заставам срещу партиите, а срещу тъмните сделки между тях, каза Кунева.

Тя добави, че ако партиите не представляват интереса на хората, а на определени олигарси, ще продължи да бъде против тях. /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK